Korisnik korištenjem platforme potvrđuje da je upoznat sa politikom privatnosti i informacijama navedenim u nastavku i prihvata iste.

Zaštita ličnih podataka kupca

Odmoriubih.ba pruža zaštitu ličnih podataka kupaca, na način da:

- prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših pravnih i/ili finansijskih obaveza;
- informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka;
- dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime doda na ili ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o kupcima su strogo čuvani i dostupni samo uposlenicima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici i poslovni partneri obavezni su poštivati načelo zaštite privatnosti.

Kakve podatke prikupljamo o kupcima?

Prilikom procesa narudžbe i kupovine potrebno je unijeti osnovne lične podatke kupca, a koji se kasnije koriste za dokazivanje identiteta prilikom korištenja kupljene ponude, kao i za pravne i finansijske radnje propisane Zakonima.

Korištenje kolačića (cookies)

Poštujući privatnost korisnika odmoriubih.ba koristi kolačiće (cookies) u cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva na platformi, unapređenja rada platforme i prikupljanja statističkih podataka o korisnicima. Također, u upotrebi su kolačići koji se koriste u marketinške svrhe, kako bismo korisniku ponudili sadržaje koji ga interesuju i olakšali pretraživanje. Korisnik korištenjem internet portala pristaje na korištenje kolačića neophodnih za rad platforme, dok može odbiti korištenje drugih kolačića što može uticati na rad platforme i korisničko iskustvo.

Newsletter

Korisnik ima mogućnost prijaviti se na newsletter samostalno putem forme dostupne u donjem dijelu svake stranice ove platforme unoseći svoje aktivnu e-mail adresu, kao i prilikom kupovine ponude prihvatanjem uslova navedenih ispod forme za plaćanje. Odmoriubih.ba će koristiti ovaj vid komunikacije u cilju informisanja kupaca o ponudama na platformi, specijalnim akcijama koje mogu iskoristiti u određenom roku i ostvariti beneficije ili za važna obavještenja o radu platforme. Korisniku je u svakom trenutku, u okviru newslettera, ponuđena opcija da izjavi da ne želi više primati newsletter i odmoriubih.ba će njegov e-mail ukloniti sa liste za buduće elektronske poruke.

Prikupljanje podataka putem komunikacija sa kupcem putem službe za podršku korisnicima

Kupac uposlenicima službe za korisnike odmoriubih.ba platforme pozivom na telefon ili kontaktom putem elektronskih kanala komunikacije, daje pravo da imaju uvid u podatke o ostvarenoj kupovini kupca kako bi mogli odgovoriti na upit korisnika. Pod podacima se misli na podatke o ponudi koju je korisnik kupio, datumu i načinu plaćanja i drugim podacima koje je kupac unio prilikom narudžbe, isključujući podatke o kreditnoj kartici. Odmoriubih.ba ne spašava niti na bilo koji način ima uvid u podatke o kreditnoj kartici korisnika, te uposlenik službe za korisnike neće tražiti takve podatke od kupca, niti ih kupac treba otkrivati.

Komunikacija putem SMS poruka ili aplikacija za mobilne telefone

Korisnik prihvatanjem uslova navedenih na dnu forme za narudžbu i plaćanje ponude daje pravo odmoriubih.ba da mu na telefonski broj, koji je unio kao kontakt prilikom narudžbe ponude, povremeno pošalju informacije o specijalnim ponudama i posebnim beneficijama koje može ostvariti kupovinom ponuda na odmoriubih.ba. Komunikacija će se vršiti putem SMS poruka, te aplikacija za mobilne uređaje kao što su Viber ili WhatsApp.

Dijeljenje informacija sa trećim licima

Odmoriubih.ba će podijeliti osnovne informacije o kupcima samo sa organizatorom usluge koju je korisnik kupio, kako bi se mogla izvršiti rezervacija i potvrditi identitet kupca prilikom korištenja usluge. Prilikom korištenja usluge provjere dostupnosti termina prije same kupovine, odmoriubih.ba ne dijeli nikakve informacije sa organizatorom osim imena kupca, dok se e-mail koristi samo za funkcionalnost sistema za komunikaciju i skriven je od organizatora. Ni u kojem slučaju odmoriubih.ba neće prodavati podatke o korisnicima platforme trećim licima.

Sigurnost podataka prilikom plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Odmoriubih.ba ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Zadržavamo pravo izmjene Politike privatnosti bez obveze prethodne najave. Važeći tekst je onaj koji je objavljen na platformi odmoriubih.ba.