Naručivanje

Kupcem se smatra svaka osoba koja kroz sistem odmoriubih.ba naruči barem jednu ponudu, popuni tražene podatke i izvrši plaćanje.

Kupac vrši narudžbu ponude putem elektronskog obrasca narudžbe kojem pristupa iz svake pojedinačne ponude. U elektronskom obrascu ponude ima mogućnost odabira načina plaćanja.

Sve cijene na odmoriubih.ba su izražene u konvertibilnim markama (KM), sa uključenim Porezom na dodanu vrijednost (PDV) u visini od 17%.

Na koji način možete platiti ponudu?

Svaku ponudu moguće je platiti karticama ili direktnom uplatom na naš račun putem mobilnog ili elektronskog bankarstva, kao i putem virmana/uplatnice u banci ili pošti.

Da li je moguće platiti u gotovini?

Odmoriubih.ba isključivo vrši prodaju turističkih ponuda u ime i za račun partnera, organizatora tih ponuda, putem internet platforme, te ne postoji fizičko mjesto prodaje i nije moguće izvršiti gotovinsko plaćanje.

Kojim kreditnim karticama je moguće platiti?

Plaćanje na odmoriubih.ba možete izvršiti sljedećim kreditnim karticama: Visa, MasterCard®, Maestro®

Beneficije za plaćanje određenim karticama

U saradnji sa poslovnim partnerima, u određenim vremenskim periodima provodit ćemo promotivne akcije u okviru kojih možete ostvariti popust ili dobiti dodatnu beneficiju ukoliko plaćanje izvršite određenom karticom. Uslovi i period promotivnih akcija bit će jasno komunicirani u okviru svake ponude i pri procesu odabira načina plaćanja.

Garancija najbolje cijene

Odmoriubih.ba u saradnji sa partnerima koje zastupa kao posrednik u prodaji turističkih ponuda za sve ponude omogućio je garanciju najbolje cijene, što znači da iste ponude organizator neće prodavati putem svojih ili trećih fizičkih ili internet prodajnih mjesta po nižoj cijeni.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Potvrda o uplati

Kupac će za svaku uplatu dobiti elektronsku potvrdu o kupovini na e-mail naveden tokom procesa kupovine, koju je dužan sačuvati u elektronskoj ili printanoj formi do trenutka korištenja ponude i prezentirati organizatoru ponude prilikom korištenja kao potvrdu da je izvršio kupovinu.

Reklamacije

Organizator ponude je dužan kupcu isporučiti uslugu/proizvod na način kako je to opisano u detaljima ponude koju je korisnik kupio na odmoriubih.ba. Kupac ima pravo reklamacije kod organizatora ukoliko nisu ispunjeni ugovoreni uslovi ponude, te u slučaju da nije zadovoljan odgovorom organizatora dužan je obavijestiti odmoriubih.ba službu za podršku korisnicima putem e-maila podrska@odmoriubih.ba ili telefona 061 981 777 (samo radnim danima od 09:00 – 17:00 sati) u najkraćem roku i zatražiti asistenciju ili povrat novca u skladu sa Pravilima korištenja.

Povrat novca

Odmoriubih.ba će izvršiti povrat novca kupcu ukoliko kupac otkaže korištenje ponude u roku i u skladu sa drugim Uslovima otkazivanja koji su precizirani za svaku pojedinačnu ponudu, ili u sljedećim slučajevima:
a) kada organizator nije više u mogućnosti pružiti plaćenu uslugu kupcu iz bilo kojeg razloga
b) kada organizator ne pruži ugovorenu uslugu preciziranu ponudom i kupac izvrši reklamaciju u skladu sa Pravilima korištenja i podnese zahtjev za povrat novca